Ana Sayfa

Anasayfanız Yapın!  |   Favorilere Ekleyin!

   
   
  Giriş ve Kayıt Ol
Ana Menü
 Ana Sayfa

 Foto Galeri

 Ziyaretçi Defteri

 Anı Defteri

 Mezunlar

 Haber Başlıkları

 Site Üye Listesi

 Birikim Sandığı
MÜSELLESİN DÖRDÜNCÜ KÖŞESİ

                Kiss MÜSELLESİN DÖRDÜNCÜ KÖŞESİ YAHUT OKULEmbarassed 

    Mektubuma bir de başlık eklediğim için edebiyat öğretmenim lütfen beni affetsin… Bilirim, mektubun başlığı olmaz, muhatabı olur… Ancak, bu mektubun konusu OKUL. Okul da, herhangi bir okul değil; GÖKÇEADA ( İMROZ ) ATATÜRK ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. Biz eskilerin bildiği şekli ile kimi zaman İmroz Atatürk İlköğretmen Okulu, kimi zaman Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulu, kimi zaman da Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi... 

      İmroz’un da adı değişti, Okulumuzun da… Öğretmenlerimizin de adı değişti, öğrencilerimizin de… Değişmeyen tek şey, mezun profilimizdeki karakter yapısı ile ülkemizi ve dünyamızı algılama şeklimiz…

     Çok ilginç bir biçimde, 1968 senesinde mezun olan ilk ağabeylerimiz, ablalarımız ile 2011 senesinde mezun olan kardeşlerimiz arasında ortak bir ruh, gönül ve ülkü birlikteliği bulunmaktadır. Birbirlerini hiç tanımayan, ağabey kardeşin ötesinde artık nerede ise dede – torun ilişkisi içinde olabilecek kişiler sanki yıllardır birbirlerini tanıyorlarmış gibi sevgi ve samimiyet ile sohbet edebilmekte ve birbirlerini anlayabilmektedirler. Bu kişiler ne aynı dönemde okumuş ve ne de aynı öğretmenlerden eğitim almış olmalarına rağmen birçok ortak yönlerinin bulunduğunu çok kısa bir sürede görüp, anlayabilmektedirler.

     Özgüven, bilgiye ulaşma, edindiği bilgiyi paylaşma ve başkalarına öğretme arzusu, çevresi tarafından sürekli olarak “ farklı, çok özel, her türlü sorunu çözen “ kişi olarak tanımlanma, güvenilirlik… Bu nitelendirmeler, genel olarak bir Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulu mezununu tanıyan kişilerin ortak görüşleridir.

     Bizler, çok küçük yaşlarda oldukça zor şartlar altında geldiğimiz Ada’da, Okulumuzda, ilk önce öğretmenlerimize güvendik. Sonra arkadaşlarımıza/kardeşlerimize güvendik. O kadar çok güveneceğimiz insan arasındaydık ki, bu sayede nasıl güvenilir olduğunu görerek, yaşayarak öğrendik.

     Okulumuz yatılı bir okuldu. Günün yirmidört saati, haftanın yedi günü hep bir aradaydık. Hepimiz eşit olarak geldik, birimiz diğerimizden daha farklı değildi. Hepimiz aynı kaderi paylaşıyorduk.

     Öğretmenlerimiz, Okulumuz ve Gökçeada bizlere güvenerek, mutlulukla, gururla bizleri yeni yaşamlarımıza yolcu ettiler. Adada yaşarken mevcut görüş ayrılıklarımızı, kırgınlıklarımızı Adada bıraktık. Yanımıza sadece kardeşlik duygularımızı aldık ve bir daha hiç bırakmadık.

      Dernek Başkanımız Şakir HEPİYİLER'in Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 164. Yıldönümü nedeniyle yazdığı mektubun tamamına ulaşmak için aşağıdaki ' Devamı ' yazısına tıklayınız.



Gökçeada’nın o izole ortamından çıkıp, büyükşehirlere, kalabalıklara karışır iken çok korktuk, ürktük… Ama her zaman için yanı başımızda bir Gökçeadalı kardeşimizi bulduk. Gökçeadalı kardeşlerimizin sayesinde yeni yaşamlarımıza daha kolay uyum sağladık, bizden daha sonra yanımıza gelenlere aynı şekilde yardımcı olduk.

Yavaş yavaş Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulu mezunu olmayan arkadaşlarımız da olmaya başladı. Onları tanıdık ve onları da çok sevdik. Ancak, her zaman için kendimizi onlardan farklı hissettik. Kimi zaman onlardan daha zeki olduğumuzu düşündük, kimi zaman daha yaşlı… Kimi zaman diğer insanların karşılaştıkları en küçük problem karşısında ne kadar da acz içine düştüğünü şaşkınlıkla gördük… Bazı iyi niyetli davranışlarımızın yardımlaşma güdümüzün, yardıma koşmamızın diğer insanlar tarafından nasıl da farklı değerlendirilebildiğini gördük. Yaptıklarımızı kimseyle paylaşmadık, kimi zaman yardımımızdan yararlananlar dahi kendilerine yardım edenin kim olduğunu bilmediler…

Her zaman inandığımızı, doğru bildiğimizi savunduk. Birçok yanlışı düzelttik.

Tüm yaşantımız boyunca kendimizi diğer insanlardan farklı hissettik. Bu duyguyu bize diğer insanlar hissettirdiler… 

      Nesneleriyle, bitkileriyle, canlılarıyla, insanlarıyla ve ulaştığı uygarlık düzeyiyle birlikte Dünya’yı fark ediniz.

Eğer siz Dünya’yı fark ederseniz, Dünya da sizi fark eder. Fark ettiğiniz Dünya’yı severseniz; sizi fark eden Dünyayı ise daha da fazla seversiniz.

Biz Dünyayı fark ettik… 

      Henüz 18 yaşına dahi gelmeden bu farklılık, farkındalık nasıl oluştu? Okulumuzun amblemi üçgeni çağrıştırmaktadır. Üç kenarı ve üç köşesi olan bir üçgen… Genç kardeşlerim bilmeyebilirler; eskilerin deyimi ile “ müselles “…

Matematik öğretmenim söylemişti; “ üç noktadan bir düzlem geçer “. “ Düzlem, doğru ve düzgünü ifade eder.

Amblemimizin içinde yer alan meşalemizin üç alevi vardır. Bunlardan birisi bilim, diğeri akıl, ötekisi ise ahlaktır.

     Amblemimizin üç kenarı vardır. Bir kenar ailemizi, diğer kenar Gökçeadalı kardeşlerimizi, üst kenar ise öğretmenlerimizi ifade eder.

Üçgeni çağrıştıran amblemimizin üç de köşesi vardır. Üst köşelerden birisi kendimizi, diğeri Gökçeada’lı kardeşimizi ifade eder. Üç kenarı ve diğer iki köşeyi birleştiren üçüncü nokta ise OKULUMUZDUR…

Yukarıda sözünü ettiğimiz her bir tanım, bizlerin varoluşlarında önemli bir unsur oluşturmuş ve etkisini halen sürdürmektedir.

Ailemiz, öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız ve Okulumuz bizlerin yaşamında her zaman çok büyük bir önem taşımışlardır.

     Ancak, herkesin ailesi, öğretmenleri, arkadaşları, sevdiği bir okulu vardır… Bizi farklı kılan şey nedir ?

Bizi farklı kılan şey “ müsellesin ( üçgenin ) dördüncü köşesi “

         yani GÖKÇEADA’nın kendisidir.

Biz sahip olduğumuz birçok özelliğe Gökçeada’da ulaştık. Gökçeada’da yaşadığımız için diğer insanlardan daha çok birbirimize bağlandık, daha çok birbirimize güvendik. Daha güvenilir insanlar olduk. Olanın, olmayanın farkına daha net vardık. Ailemizin kıymetini daha iyi anladık. Eğitimin değerini, önemini daha iyi kavradık. Sağlığımıza diğer insanlardan daha çok önem verdik. Öğretmenlerimizi diğer öğrencilerden daha çok sevdik, saydık. Öğretmenlerimiz de bizleri her zaman için diğer öğrencilerinden daha ayrı tuttular, farklı gördüler…

Malumunuz, okuyup yazmadan başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye kadar, çeşitli derecelerde toplu olarak eğitimin yapıldığı yere OKUL denmektedir. TDK Sözlüğünde yer alan bu tanım, fiziki olarak bizim okulumuzu, Gökçeada ( İmroz ) Atatürk Öğretmen Okulu’nu – İlköğretmen Okulu / Öğretmen Lisesi / Anadolu Öğretmen Lisesi – ifade etmektedir.

Ancak, Gökçeada Atatürk Öğretmen Okulu ve bu okul mensupları için kabul edilmesi gereken tanımlama için bu ifade yeterli gelmemektedir. BİZİM OKULUMUZUN TANIMINI “ BİR FELSEFE, BİLİM VE SANAT KOLUNDA AYRI NİTELİK VE ÖZELLİKLERİ BULUNAN YÖNTEM VEYA AKIM, EKOL “ DAHA GÜZEL İFADE ETMEKTEDİR. Gerek eğitim camiasında ve gerek ise sosyal ve siyasal yaşamda, genelden farklı, ayrı nitelik ve özelliklerimizin bulunduğu bir akım/ekol oluşturduğumuz, bu akıma dahil olduğumuzu rahatlıkla ifade etmekteyiz.

Öğretmen ve öğrencisi ile birlikte oluşturduğumuz bu ekolün, giderek yaygınlaşacağı ve başkalarına da örnek oluşturacağına yürekten inanıyoruz. Bu güzel örneğin mimarları Sevgili Öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün Gökçeadalı Kardeşlerimize ve ailelerine teker teker şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu noktada, halen Okulumuzda bulunan bütün yönetici ve öğretmenlerimizin, kendilerinden önceki öğretmenlerimizi hiçbir biçimde aratmayacak şekilde ve günümüz koşullarına uygun olarak seleflerinden çok daha donanımlı, çok daha nitelikli bir biçimde, öğrenci kardeşlerimizi yetiştireceklerinden, üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getireceklerinden emin olduğumuz kadar, halen eğitimlerine devam eden sevgili kardeşlerimizin de çok özel, emsallerinden oldukça farklı, nitelikli bir okula mensup olduklarının bilincinde olarak kişilik ve benliklerini yücelteceklerini, okulumuza, öğretmenlerimize ve öğrenci kardeşlerimize sahip çıkıp, görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceklerinden de son derece eminiz. 

Sevgili Kardeşlerimizin ailelerini de, evlatlarını ülkemizin geleceğine yönelik çok önemli görevler üstlenmek üzere büyük bir fedakârlıkla Okulumuza ve Gökçeada’ya teslim ettikleri için ayrıca tebrik ediyorum. Bizlerin aileleri her zaman için bizlerle gurur duydular. Sevgili kardeşlerimizin de aynı gururu ailelerine yaşatacağında en küçük bir şüphe dahi yoktur.

Bu vesile ile Saygıdeğer Öğretmenlerimizin ve Sevgili Kardeşlerimizin Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümlerini de tebrik ediyor başarılar diliyoruz...

                    Saygılarımızla

Gökçeada ( İmroz ) Atatürk Öğretmen Okulu

Mezunları ve Çalışanları Derneği Yön.Kur.Bşk.

                Av. Şakir HEPİYİLER

 

Tarih: 14.03.2012 Saat: 23:27 Gönderen: admin

Ayarlar
 Printer Friendly  PDF Format 

"MÜSELLESİN DÖRDÜNCÜ KÖŞESİ " | Giriş Yap/Kayıt Ol | 0 Yorumlar
Threshold:   Mod:   Order:
Misafirler yorum yazamaz.
The comments are owned by the poster. Gökçeada Mezunlar Derneði Resmi Web Sitesi! is not responsible for their content.

Haber Rating
Haber puanı: 0
Toplam Oy: 0


Lütfen bir saniyenizi ayırarak bu anketi yanıtlayın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
Regular
Kötü
Çok Kötü

Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahip olup GNU/GPL lisansıdır.